Matematik

bestemme rødderne for f

30. august 2011 af Pajse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle...

Jeg har virkelig brug for hjælp... 

Når man kommer fra sommerferie er det lige med at få samlet alle brikkerne igen, så har lige brug for hjælp til den sidste del af opgaven nemlig det med at bestemme rødder, jeg kan ikke huske hvordan man gør, men har en mærkelig ide om at jeg skal finde diskriminanten ??? HJÆLP  

 En funktion f har forskriften

f(x) = x2 + 4x + 2.

Bestem toppunktet for parablen og tegn parablen.

Bestem rødderne for f.

Mange tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du bestemmer rødderne ved at løse f(x) = 0 .


Svar #2
01. september 2011 af Pajse (Slettet)

 dvs. at jeg finder diskriminanten som jeg så sætter ind i formelen:

x= (-b±√d)/2a
 

?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af mathon

rødder kræver

                       1·x2 + 4x + 2 = 0

     a = 1
     b = 4
     c = 2

     d = b2- 4ac = 42 - 4·1·2 = 16 - 8 = 8

     √(d) = 2√(2)

      x = (-b ± √d)/(2a)

      x = (-2 ± 2√(2))/2

      x = -1 ± √(2)


Svar #4
01. september 2011 af Pajse (Slettet)

 men hvorfor √(d) = 2√(2)

det synes jeg ikke lige jeg har lært? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Beregningerne ser du i #3, men prøv selv. Du lærer mest ved at lave opgaven på egen hånd :-)


Skriv et svar til: bestemme rødderne for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.