Fysik

fjederkonstanten

30. august 2011 af SaraGyan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En fjeder med fjederkonstanten 1250 N/m sammenpresses 7,0 cm.

1) Beregn fjederkraftens arbejde.

2) Derefter sammenpresses fjederen yderligere 7,0 cm.

3) Beregn fjederkraftens arbejde på de sidste 7,0 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt, at fjederens arbejde kan beskrives ved udtrykket

A = 1/2·k·x2


Svar #2
30. august 2011 af SaraGyan (Slettet)

 Jeg har også den formel.. men problemet er at vi ikke forstår formlen ... håber du kan forklar det og forklar Opgave 2 og 3 fordi fatter intet af det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du er bekendt med følgende værdier:

k = 1250 N/m

x = 0,07 m

Indsæt nu disse to værdier i udtrykket i #1 for at bestemme fjederens arbejde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2011 af AskTheAfghan

#2

Ffjeder = 1/2·k·x2       Indsæt     k = 1250 N/m    og   x = (7,0/100) m


Skriv et svar til: fjederkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.