Fysik

Mekanik

30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 M10 Mercedes 600 SL
Ved en test af en bil undersøgte man, hvor godt den kan accelerere på en lige, vandret vejstrækning. Man målte følgende sammenhørende værdier af tiden t og bilens fart v:
Tid/s 0 10 15 20 25 30 35 40 45 50
Distance/m 0 1,36 2,23 3,28 4,59 6,29 8,44 10,93 13,64 17,30

a)Bestem, hvor lang tid det tager, før bilens fart er 100 km/h.
Polynomisk regression af grad 2 udført vha. CAS-værktøjet WordMat: R2 = 0,9982258
y=0,006348837•x^2+0,01542777•x+0,2945666
Jeg har foretaget en polynomisk regression af grad 2 vha. wordmat på formen s=1/2 a•t^2+?v_0•t+s?_0
a=0,006348837/(1/2)=0,01269767
v(t)=a_0•t+s_0
100=0,01269767•t+0,2945666
? Ligningen løses for t vha. CAS-værktøjet WordMat.
t=7852,262 s

Har jeg gjort noget galt?


b) Bestem accelerationen, når farten er 40 m/s.
Jeg benytter forskriften til at bestemme accelerationen, når farten er 40 m/s:
s=1/2•a•t^2

Er det ikke denne her formel, jeg skal bruge til at løse opgaven??


c) Vurdér, hvor langt bilen har kørt de første 10 sekunder.

Hjælp!!! Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig inde på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059219#1059777


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af peter lind

Du skriver at du har sammenhørende værdier af v og t; men nedenunder skriver du sammenhørende værdier af kørt distance og tid. Du bruger det sidste nedenunder.

a) v(t) = a*t + v0

b) I din model er accelerationen konstant. Konstanten er angivet i a)

c) find s(10)


Svar #2
30. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 a)100=0,01269767•t+0,01542777
? Ligningen løses for t vha. CAS-værktøjet WordMat.
t=7874,246

b) Bestem accelerationen, når farten er 40 m/s.
v(t)=a•t+v_0
40=a•7874,246+0,01542777
? Ligningen løses for a vha. CAS-værktøjet WordMat.
a=0,005077892

c) Definer:s(t)=0,006348837•t^2+0,01542777•t+0,2945666
s(10)=1,083728 m

Ser det rigtig ud?


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.