Matematik

Reducér

30. august 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, er der nogen der kan hjælpe med at reducér dette udtryk: 

xy+x2
 xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af 215 (Slettet)

xy+x^2/xy = x^2/xy = x/y


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af Anxyous (Slettet)

(xy + x2)/xy = (x*(y+x))/xy = (y+x)/y


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Emiliewh (Slettet)

Hvis x≠0 og y≠0 (forskellig fra 0), vel og mærke :) 


Svar #4
30. august 2011 af brugerjulie (Slettet)

Hmm nu er jeg lidt forvirret
er det x/y 
eller (y+x)/y  ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Det er det sidste. 215 er hoppet i en klassisk fælde, og har glemt at dividere på begge led. Den kan evt. reduceres yderligere til x/y + 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af Emiliewh (Slettet)

 Det er (y+x)/y.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2011 af Emiliewh (Slettet)

 Ja, kan det nemlig reduceres yderligere.. Det er dog ikke nødvendigt. Jeg fik selv samme opgave stillet, og fik at vide det var fint at jeg stoppede ved (y+x)/y, i stedet for at tage det videre til x/y + 1


Svar #8
30. august 2011 af brugerjulie (Slettet)

 Mange tak :D


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.