Matematik

Cosinus, sinus eller tangens?

30. august 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folkens,  jeg har en opgave der handler om retvoinklede trenkanter. 

B=25 og a=19 og jeg skal finde de sider der mangler. 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, og er total forvirret om jeg skal bruge cosinus, sinus eller tangens? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af mette48 (Slettet)

a tanB=A

c sin A = a

c sin B = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af mathon

 

                                  tan(25º) = b/19

                                  b = 19·tan(25º)

...
                                  cos(25º) = 19/c

                                  c = 19/cos(25º)

...
                                  A = 90º - 25º


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en tegning af trekanten. Det gør det meget lettere at se hvad du skal. brug tangens til at finde b og dernæst pytagoras til at finde c


Svar #4
30. august 2011 af Glans (Slettet)

 Ja, jeg har tegnet. '

kan det passe at det giver?

b=19*tang(25)=8,85

c=19*cos(25)=17,21

A=115


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af peter lind

c er forkert, Se #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af mathon

 

                   

                             c = 19/cos(25) = 20,96
 

                             A = 90º - 25º = 65º


Skriv et svar til: Cosinus, sinus eller tangens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.