Matematik

andengradsligning for x

30. august 2011 af locatio (Slettet)

3x^2+x-x^2+3 = 2

Hvordan i alverden finder jeg x ??


Svar #1
30. august 2011 af locatio (Slettet)

Jeg har prøvet mig frem i en halv time nu, jeg er LOST! :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af mathon

 

                         3x2 + x - x2 + 3 = 2

                         2x2 + x + 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af AskTheAfghan

3x2+x-x2+3 = 2   ⇔   2x2 + x + 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Reducer leddene og saml dem på venstre side.

Mener du den her opgave helt seriøst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

         3x2 + x - x2 + 3 = 2

         2x2 + x + 3 = 2

         2x2 + x + 1 = 0

Dette er en andengradsligning, som ingen løsninger har.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af ramme2 (Slettet)

3x2+x-x2+3 = 2  => 2x2 +x +1 = 0    Du er måske lost fordi x ikke har en løsning. Men det er opgavens løsning


Svar #7
30. august 2011 af locatio (Slettet)

Jeg er også kommet frem til 2x^2 +x+1=0, men nu skal jeg finde x.

Jeg har prøvet følgende.

2x*x = -x+1

Det er ensbetydende med

2x*x/x = -x/x +1

(Her har jeg delt med begge sider)

så for jeg

2x=-1+1

2x=0

(Her giver hojre side 0 fordi jeg minuser og pluser 1 til og fra)

2x=0 så må x være 0, men facitlisten siger noget hel andet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3, #5, #6

Trådstarter er i gang med en uddannelse på univ. niveau og har tidligere stillet spm. i komplekse funktioners teori, integralet til ex^2 , spørgsmål om d'Hôpital's sætning, osv., så han burde være i stand til at gennemskue denne 2.-gradsligning. Der er simpelthen ingen grund til at spilde mere tid på denne opgave.


Svar #9
30. august 2011 af locatio (Slettet)

Aha! Så skal jeg altså bare skrive at der ikke eksister en værdi x som opfylder ligningen?


Svar #10
30. august 2011 af locatio (Slettet)

#8 HOld op med at være nedladende. Dette er en fællesbruger.

Grundmængden spørger de efter i min bog. Hvad skal jeg svarer?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2011 af AskTheAfghan

#8

Du har ret. Det går bare ikke det her.

#10

Du kan ikke bare gå frem og tilbage eller springe over noget, som du ikke kan finde ud af, hvilket bliver endnu svære til at forstå sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2011 af Walras

L=Ø,

idet Ø er den tomme mængde. 

Naturligvis har den dog to komplekse løsninger, jf. algebraens fundementalsætning.


Skriv et svar til: andengradsligning for x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.