Kemi

M^3 til mol/L og g/100mL

31. august 2011 af Walleh (Slettet)

Jeg har lavet et forsøg omrking opløslighedsproduktet af calciumhydroxid, og har fundet den til at være ca. 5,669*10^-5 M^3.

Så siger databehandlignen at jeg skal "På grundlag af forsøgsresultaterne skal man angive en værdi for opløsligheden ved stuetempratur. Opløsligheden angives både i mol/L og g/100mL"

Forsøget har jo undersøgt opløsligheden ved stuetempratur, og enheden molar=mol/L. Men, vores enhed var jo M^3. Hvordan laver jeg det om? For det er jo vel og mærket ikke tallet der er i 3., det er enheden. :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af mathon

med s betegnes den molære opløselighed (solubility)

                                                    Ca(OH)2 (aq)   --->   Ca2+ (aq)    +   2 OH-(aq)
koncentrationer i mol/L:               s                             s                        2s
 

                       opløselighedsprodukt
                                                                    [Ca2+] · [OH- ]2 = s·(2s)2 = Kop

                                                                    4s3 = Kop

                                                                    s = (Kop/4)1/3

M(Ca(OH)2) = 74,10 g/mol

med dit resultat:
                                   s = ((5,669·10-5 M3)/4)1/3 = 0,0242 M = (0,0242 mol/L)·(74,10 g/mol) = 1,7932 g/L =

                                                                                                                                          0,17932 g/ 100 mL
                                                                                                                                                          
officielt resultat:

                                   s = ((3,1·10-5 M3)/4)1/3 = 0,019789 M = (0,019789 mol/L)·(74,10 g/mol) = 1,4664 g/L =
                                                                                                                                          0,14664 g/ 100 mL


      

                                                                                                                

 

 


Skriv et svar til: M^3 til mol/L og g/100mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.