Matematik

Ligninger med gange foran parentes

31. august 2011 af jonasgmail (Slettet)

 Hej,

et spørgsmål angående ligninger...

Når der står gange foran en parentes, hvad gør man så? Er det meningen, at man bare skal ignorere det og gøre, som man plejer? (oftest står der jo et tal foran parentes og et "usynligt" gange - intet andet).


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af SuneChr

Ja. Gangetegnet, en prik, udelades ofte foran en parentes eller udelades imellem koefficient og variabel:

a(b + c)  =  a·(b + c)                               ax = a·x                         ab  =  a·b

Plus foran en enligstående størrelse udelades også.    a  =  + a

Men man må aldrig udelade et divisionstegn eller et minus.

# 3  Nyt spørgsmål  =  ny tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2011 af NejTilSvampe

om der står gange eller ej er ligegyldigt, det betyder det samme. Gange tegnet er som regel underforstået.


Svar #3
31. august 2011 af jonasgmail (Slettet)

 Ok tak !

Jeg er lige stødt på et andet spørgsmål - hvordan regner man den ene katete ud, når man ved at den anden katete er 4 cm. og hypotenusen + den ukendte katete er 8 cm? - Ved hjælp af en ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af NejTilSvampe

hvis vi siger a er den kendte katete og b er den ukendte, samt c er hypotenusen.

a = 4

c+b = 8 <=> b = 8 - c

a^2 + b^2 = c^2  <=> 4^2 + (8-c)^2 = c^2    - du kan nu løse for c.


Skriv et svar til: Ligninger med gange foran parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.