Andre fag

Kære gymnasieelever: I aner intet om det virkelige liv!

28. maj 2005 af Håndværker boy (Slettet)
Kære gymnasieelever og diverse videregående folk

Når man sådan læser hvad der bliver skrevet herinde som en fra det virkelige liv så chokerer det hele sku en.

Altså hvem fanden tror i i er?

Jeg er håndværker og selvom jeg bor hjemme så lever jeg i det virkelige liv.

I lever virkelig i det man med et af jeres fine fine ord kan kalde for en pseudo-virkelighed.

Og uanset hvor fine i er kan i ikke modargumentere mig.

I lever i en beskyttet og virkelighedsfjern verden. Måske kommer i ud på den anden side og kan få gode jobs men indtil da hold da kæft.

Nogle gange på diskoteker ser man jer snakke om karakterer osv.. Altså hvad har et fag som dansk med virkeligheden at gøre?

I kan ikke bruge jeres karakterer til noget i det virkelige liv! I er nogle snotunger som burde have mere
respekt for sårn en som mig der arbejder som håndværkerlærling. Jeg har erfaring ved hvad det vil sige at leve.
Jeg angagerer mig i samfundet. I lever ikke i men AF samfundet og i er sku så forkælede så man tror det er løgn.
Hvad med at i kom ud og fik rigtige jobs og så verden i stedet for at leve i den der bobel af akademisk sludder.
Altså selvfølgelig skal vi have læger men i kunne sku godt lige trænge til et par år på arbejdsmarkedet / det virkelige liv!

Vh

Michael (jeg er 18 år og i lærer som håndværker)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2005 af allan_sim

Amen!

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2005 af Katty (Slettet)

#1, hehe ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Nu vil jeg ikke gå ind i en kæmpe diskussion.
Men hvis det ikke er for uddannelser vil vores samfund ikke kunne udvikle sig ligeså hurtigt.
Vi bliver fattige, hvis vi ikke får et ordentlig job og så kan du ikke bygge et stort hus som du kan tjene en masse penge på.

Tilgengæld kunne jeg også godt tænke mig at lære sløjd, så jeg selv en dag kan bygge på mit hus istedet for at skulle betale en håndværker. Er der et sted hvor man kan lære sådan noget?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ok, hvis det er meningen vi skal tage dig seriøst:

Definer lige hvad du mener med "at leve" "det virkelig liv". Hvorfor "lever" man mere som håndværker end som gymnasieelev/akademiker?

Hvorfor engagerer vi os ikke i samfundet? Tror vi har lidt forskellige definitioner af det.

Og hvorfor er det liiige vi skal have respekt for en håndværkerlærling?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2005 af Slacz Maci (Slettet)

Så vil jeg så gerne lige fortælle dig at et fag som dansk rent faktisk kan bruges. Til en kritisk tilgang til verden, til at analysere og vurdere verden omkring os - det værende mennesker eller skrift.
Ja, du kan een ting, og akademikere kan noget andet - men et samfund ville aldrig kunne overleve hvis det kun havde den ene slags.
Og hvis det står til mig lever jeg hele mit liv i den bobel, for det passer mig udemærket at kunne give noget til samfundet den vej - muligvis at kunne lære om tolerance, om andre kulturer, om kritisk tilgang til den verden vi lever i.

..men sådan er vi jo så forskellige.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2005 af qwer17 (Slettet)

godt for dig.. det er klar vi skal have arbejder som dig til at tage de sur opgaver, ellers så skulle man selv ? for samfundet ville ikke fungere, men jeg ser ikke hvordan vi ikke har kendskab til det virkelige liv, bare fordi vi læser og vil blive til noget betyder det ik at folk som dig der gik ud af 8-9? klasse har mere erfaring med livet bare fordi du arbejder hårdt? de fleste af os som går på gym etc. har forventninger til et liv vi vil have, du havde din.. så må vi jo se om et par år når man er uddanet og det er dig eller os der har rigtige job :D jeg vil heller have et godt lønnet job og evt. have folk under mig, istedet for at være slave svinet hele mit liv!

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2005 af ilr4e (Slettet)

#0: øØØØØØØØØØØ...VI KAN DA IKKE GØRE FOR AT DU SIKKERT IKKE HAR FØLT MED I SKOLE, OG SÅ ER LANDET SOM HÅNDVÆRKER...ALTSÅ SERIØST..

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2005 af Slacz Maci (Slettet)

Hm, ja det er faktisk meget sigende hvad folk mener herinde, og efter at have set indlæggende kan jeg bedre forstå #1's holdning.

#4 Og hvorfor er det liiige vi skal have respekt for en håndværkerlærling?

#6 jeg vil heller have et godt lønnet job og evt. have folk under mig, istedet for at være slave svinet hele mit liv!

- ærlig talt. Nej, #1 talte ikke specielt veltalende og smukt formuleret om "jer" (jeg ser helst mig selv undtaget) - men i kunne i det mindste lade være med at sætte jer selv ned på hans plan og tale ordenligt? Hvorfor i skal have respekt for en håndværker #4? - fordi han er ligeså meget menneske som dig, der basalt set kan noget som du garanteret ikke kunne finde ud af om du så prøvede - ligesom du kommer til at kunne noget som han ikke vil kunne.
Men ærlig talt - hvad er det for en holdning at ligge for dagen - fra begge parters synspunkt!

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

#8 - Selvfølgelig skal vi have respekt for manden som person, men sådan som jeg læses hans indlæg vil han gerne have at det går op for os alle sammen at håndværkere er bedre og skal have mere respekt end studerende på en boglig uddannelse, og det kan jeg ikke være enig i - især ikke med den tone han selv lægger for dagen.

Svar #10
28. maj 2005 af Håndværker boy (Slettet)

Jeg sagde jo i ikke vil kunne modargumentere mig.

Men det jeg mener er:

I lever i en beskyttet verden.

I aner intet om kundekontakt, ansvar osv.

I lever et sygeligt luksusliv der ikke har noget med det virkelig liv at gøre.




Det har jeg fordi jeg er ude på arbejdsmarkedet.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2005 af ilr4e (Slettet)

#10: ejjjjjjjjj okay tag dig SAMMEN dreng...he he

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. maj 2005 af Marcus (Slettet)

Ja jeg lever en luksusliv, men det får mig nu ikke til at få dårlig samvittighed. Jeg er blot glad for, at jeg i fremtiden ikke vil blive udkonkurreret af østeuropæsike arbejdere. Fremtiden er efter min overbevisning et videnssamfund og der får du det svært.

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

#10
Helt ærligt. Jeg har lige sagt at du lever af os.
Ja, vi er i en tid beskyttet. Men luksus og intet ansvar? Altså SU er ikke luksus, og om man vil tage et ansvar er op til den enkelte selv.
Hvordan lever vi et luksus liv?

Svar #14
28. maj 2005 af Håndværker boy (Slettet)

Hvem er det lige der bliver udkonkurreret?

I tror sku da i skal sidde med nogle tusser og tegne kreative syge idéer ligesom i hyret eller fyret. Om 10 år har ingeniører og økonomer fra Singapore osv. overhalet jer. Har i ikke set PISA-undersøgelsen? Danske skoleelever er de dårligste, de kommer til at blive skodet pga. glob.

Og hvis ikke. Så kan i kraftedeme få lov til at betale hele min efterløn. Helle T. Smidt længe leve mand!

Svar #15
28. maj 2005 af Håndværker boy (Slettet)

Og i lever et luksusliv fordi i får SU uden at yde noget. I har frihed. Jeg har et job, jeg tager et ansvar jeg yder noget. Det gør i ikke. I tager kun ansvar for jer selv. Alligevel tror i er i og åh så fantastiske... I kan jo ikke en skid.. snotunger!

Brugbart svar (0)

Svar #16
28. maj 2005 af Marcus (Slettet)

Du taler om Helle Thorning Schmidt, som netop vil ændre eferlønnen? Kan ikke se hvor du vil hen med det.

Tvivler på økonomer fra Singapore er helt vilde efter at komme til Danmark. Vi har jo ikke ligefrem det bedste ry i udlandet for at hyre veluddannede udlændinge.

Og så vil jeg lige afslutningsvis takke for du betaler for min SU.

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. maj 2005 af shack (Slettet)

Nu må jeg altså også lige sige noget, for det er tydeligt at Håndværker Boy er ude på dybt vand.

1. "Jeg sagde jo i ikke vil kunne modargumentere mig"? Jamen, jamen, jamen... Du skal da for fanden kunne give begrundelser for hvorfor vi ikke kan det, for i mine øjne ser det ud somom at du allerede er blevet det!

Forventer du at et samfund kan eksistere uden Akademikere? Det ville være som at bombe os selv tilbage til middelalderen!

Og nej vi ser ikke dig som et mindre værdigt menneske end os selv, men du har valgt en måde at leve på, og vi har valgt en anden, og så kan jeg egentlig ikke rigtig se hvordan du kan udtale dig det mindste om vores!

Jeg ved ikke om du går rundt i din lille fantasi verden og tror at det er pisse nemt at læse til læge, advokat osv. Opgive hele sin ungdom for lektier og skole, for til sidst at være blevet noget man er stolt af! Eller du synes måske bare vi skulle droppe det med læger, og istedet allesammen ligge brosten for staten? Dette ville også spare en masse penge i statskassen, især taget i betragtning af alle de folk der ville dø!

Det er tydeligt at du har lavet det indlæg for at få en diskussion igang, men inderst inde ved du jo godt at 1. "vi kan argumentere for det"!

Og du siger vi skal ud på arbejdsmarkedet og få betalt noget skat? Lur mig om jeg ikke når at betale lige så meget skat som dig, bare lidt senere.

Den beskyttede verden vi lever i er noget vi selv har valgt, ligesom du også kunne have valgt det! Vi tog en højere uddannelse og fik et sikkerhedsnet, og det er vores beskyttede verden!

Nej vi aner intet om kundekontakt, men hvad fanden i helvede skal vi bruge det til hvis vi aldrig kommer til at stå i en butik, eller på anden måde beskæftige os med kunder?

Jeg synes ærlig talt du skal gå ind på håndværkerforum.dk, drikke nogle bager med dem, og så egentlig bare undlade at komme med dine elendige argumenter her.

(Undskylder for stavefejl, teksten er skrvet hurtigt)

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. maj 2005 af qwer17 (Slettet)

omg. du er utrolig.. fordi vi ikke arbejder fra 6- 15 hver dag som dig betyder det at vi ikke kender til ansvar? hvad er det for noget gylle at lukke ud mand? kan slet ik se pointen med denne tråd, jeg gider ihvertfald ikek spilde mere tid på det her lal, der er sq andre ting at tage sig til, læse f.eks. :D

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. maj 2005 af shack (Slettet)

Hmm det var ellers dejligt at du lige indviede os i din politiske viden, som jo helt klart var "korret", hmm... Og hvis jeg ikke husker helt forkert, sagde Pisa undersøgelsen at vi lå temmelig middel-overmiddel i europa, og vi som ikke mange andre lande har elever der er selvstændige, men samtidig kan arbejde i teams. Fordi du har læst Se og Hør omtale Pisa undersøgelsen, synes jeg ikke du bør omtale den her, hvor folk vist har lidt mere forstand på den slags end du har.

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. maj 2005 af Milsen86 (Slettet)

Okay, så skruer vi da lige lidt ned for charmen...

Hvad er nu dét her for noget?
Racisme på tværs af uddannelser, eller hvad har folk tænkt sig?

Min far er uddannet maskinsnedker og min mor er fodterapeut - ingen i min familie er studenter, men jeg føler mig da på ingen måde bedre end dem!

Vi har vel alle hver vores interesser - hvad end det er til det boglige eller det kreative, det håndværksmæssige og sådan kunne jeg blive ved.

Her i verden er der brug for både det ene og det andet, og det der er hårdt i gymnasieelvers hverdag er ikke det samme som det der er hårdt for en tømrer.

og hvad så?
Gør det nogen som helst af os bedre end andre? Nej det gør da ikke...

jeg kan da ikke sætte mig ind i alle de ting som du, #0 render og laver, og det er heller næppe muligt den anden vej.

Nu føler jeg mig selvfølgelig "angrebet", idet jeg føler der bliver talt ned til mig (og andre, men gider ikke generalisere her...) Og det kan jeg ikke se nogen mening i. Nu ved jeg selvf. ikke hvad du hentyder til, men jeg forestiller mig at du ser det som piv, ynk og luksusproblemer, når vi ikke vil have flere i klasserne, ikke vil have nedskæringer osv. på landets gymnasier... De ting er jo nødvendige for at vi kan udføre det, der nu engang er vores valg mest optimalt. Hvis I på håndværkeruddanelserne fandt noget urimeligt, rejste jer op og sagde stop, ville jeg da fint kunne følge jer - jeg synes da ikke at "vi" skal ebhandles bedre end "jer" på nogen måde - vi bør da alle have de bedst mulige vilkår, for det vi har valgt som vores vej i livet.

Og jeg tror nu nok at vi har lige så meget liv som jer og har en lige så god ide om, hvad samfundet og "det virkleige liv" er... vi bliver jo altså ikke muret ind i små kasser, når vi bliver optaget på gym.

Og ja, vi går nok op i karakterer - og mekaninkere går op i biler, men synes du ikke det er ret naturligt...??

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Der er 236 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.