Kemi

Mængdeberegninger - Hjælp

31. august 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har problemer med denne opgave:

Ethanol (C2H5OH) forbrænder efter reaktionsskemaet: C2H5OH (I) + 3 O2(g) ? 2 CO2(g) + 3 H2O(g)

A. Beregn massen af den mængde vand, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol.
M = (12,01*2)+(1,008*5)+(16,00+1,008) = 46 g/mol
m= 16,8 g
n = (16,8/46) = 0,365 mol 

Er det rigtigt??

B. Beregn volumenet af den mængde carbondioxid, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen 280 grader C og trykket 1,00 bar.
 

Jeg ved at jeg skal bruge dette formel: p*V= n*R*T som skal isoleres, men ved ikke hvordan :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af vejgeh (Slettet)

A) er rigtig nok :)

B)

Du har 0,365 mol ethanol, og ved forbrænding af 1 mol ethanol dannes 2 mol CO2, som du kan se af reaktionsskemaet. Hvor mange mol CO2 dannes så?

Du skal isolere V i ligningen. Hvis du dividerer med p på begge sider, hvad får du så?


Svar #2
31. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

Kan du måske give mig et eksempel? :)

altså VCO2 = n*RT/p ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af mathon

CO2:

                           V = n·R·T/p

                           V = (0,730 mol) · (0,083145 bar·L/(mol·K)) · ((273,15 + 280) K) / (1,00 bar) ≈ 33,6 L


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Husk enhederne på dine udregninger i #0.



Svar #5
31. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

Jeg gjorde det på denne måde
b. V= (0,364 mol*0,0831 (l*bar)/(mol*k)*553k.)/(1,00 bar) = 16,7L


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Dit resultat er forkert. Kig på reaktionsskemaet og find ud af, hvorfor. Mathon har ret.


Skriv et svar til: Mængdeberegninger - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.