Matematik

stamfunktion

02. september 2011 af sara56 (Slettet) - Niveau: A-niveau

løs ligningen ∫_0^t¦?(6x^2+10x-3)dx=0 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

0t (6x2 + 10x - 3) dx = 0    ?

Beregn det bestemte integral og løs så den fremkomne ligning i t .


Svar #2
02. september 2011 af sara56 (Slettet)

hvordan gør man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find en stamfunktion F(x) til integranden f(x) = 6x2 + 10 - 3 , og løs så ligningen

F(t) - F(0) = 0 .


Svar #4
02. september 2011 af sara56 (Slettet)

F(x)= 2x^3+5x^2-3x

hvordan skal jeg løs ligning nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opskriv ligningen  F(t) - F(0) = 0 , dvs., da F(0) = 0,

2t3 + 5t2 -3t = 0

Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2011 af mathon

tastfejl

                 t·(2t2 + 5t - 3) = 0   og   t0


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er nu intet givet i opgaven, der nødvendiggør indskrænkningen til t > 0, og t = 0 er da en oplagt løsning


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2011 af mathon

du har ret
forbehldet skal slettes

 

                 t·(2t2 + 5t - 3) = 0  

 


Svar #9
02. september 2011 af sara56 (Slettet)

jeg får 2 rødder den første er x=0,26 og den anden er x=-1,926

hvad skal jeg gør med de to rødder ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2011 af mathon

den ene løsning er t = 0

derudover har du

                      mulighed-en/-erne
                                                       2t2 + 5t - 3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

De tre rødder i ligningen t·(2t2 + 5t - 3) = 0 er løsningerne til den oprindelige ligning. Bemærk, at 2.-gradsligningen har "pæne" løsninger.


Svar #12
02. september 2011 af sara56 (Slettet)

jeg kan ikke få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

t·(2t2 + 5t - 3) = 0 ⇒ t = 0 ∨ 2t2 + 5t - 3 = 0 

Ligningen 2t2 + 5t - 3 = 0 er en 2.-gradsligning med diskriminant d = 52 - 4·2·(-3) = 49 = 72 , så dens rødder er

t = (-5 ± 7) / (2·2) ⇔ t = -(1/2) ∨ t = -3 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2011 af mathon

 

     t = (-5 ± 7) / (2·2) ⇔ t = (1/2) ∨ t = -3 .


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er korrekt. Jeg takker for korrektionen.


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.