Matematik

Hvad betyder konstant?

03. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

HEj
hvad betyder konstant el. konstanterne ?

på forhånd tak?


Svar #1
03. september 2011 af anonym000

Er der nogen, der evt. kender en eller anden form for matematikordbog ?
hvor man kan slå ord op man ikke ved, hvad betyder?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

det er et fastholdt tal i en ligning eler funktion, f.eks. den funktion for en ret linie.

f(x) = a*x+b

a og b er konstanter, fordi de ikke ændrer sig. x er variabel fordi den ændrer sig, og dermed ændrer resultatet.

f(x) = 3*x + 5

3 og 5, som svarer til hhv. a og b, er konstanter fordi de ikke kan ændre sig for lige præcis den linie. x er som nævnt ovenfor variabel her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Wikipedia er en god "matematik ordbog", og hvis ikke, så kan google supplere.


Svar #4
03. september 2011 af anonym000

#2 Så når noget er konstant i matematiken, betyder det at den ikke ændre sig?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Lige præcis, deraf navnet.

En konstant kan godt ændre sig fra funktion til funktion f.eks. a er ikke altid 3, men i en bestemt funktion er den.

Der findes også naturkonstanter der altid er den samme. Tyngdekraften (som der bliver forsket i om passer), Avogadros konstant, lysets hastighed i vakuum, osv.


Svar #6
03. september 2011 af anonym000

Har faktisk et spg. hvad er lysets hastighed i vakuum?

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #7
03. september 2011 af SuneChr

I et polynomium vil man normalt ikke kalde koefficienterne, an an-1 .. . a1 for konstanter, selvom koefficienterne er konstante.  a0 er ingen koefficient men en konstant, da den ikke lægger sig op til en variabel.

    Pn(x)   =  anxn + an-1 xn-1 + ....... + a1x + a0


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#6 lysets hasighed i vacuum er defineret til 299.792.458 m per sekund. 

De flester siger dog bare 300.000 km per sekund. 


Svar #9
03. september 2011 af anonym000

ja, men hvad betyder "i vakuum?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2011 af Walras

Vakuum betyder blot lufttom, dvs lyset hastighed i et lufttomt rum er rundt regnet 299.790 km/s.  


Svar #11
03. september 2011 af anonym000

så, hvad vil hastigheden vær i luft?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2011 af Walras

Næsten det samme. Men det er en viden, du kan få ved at google i 5 sekunder..  


Svar #13
03. september 2011 af anonym000

okay :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvad betyder konstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.