Kemi

Molekyleformel.

03. september 2011 af Thankss (Slettet)

Hej. 

Har brug for hjælp!

En elementaranalyse af bronopol viser at molekylet indeholder

18,02% C

3,02 % H

39,95% Br

7% N

32% O

 Empirisk formel:C3H6BrNO4

7,156 g bronopol opløses i 100 g vand. opløsningens frysepunkt er 0,666 K lavere end frysepunktet for vand.

Bestem molekyleformlen..

 

Ved ik hvad jeg skal gøre. Jeg har udregnet molarmassen af den empiriske formel til 199,989 M, og jeg har tjekket på nettet, at dette er molarmassen for bronopol. Men hvordan skal jeg vise at den empiriske formel faktisk er molekylefomlen??? :S


Svar #1
03. september 2011 af Thankss (Slettet)

plizzz.. kan i ik hjælpe mig . skal aflevere det inden 21 i aften :'(


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2011 af mathon

frysepunktssænkningen
     er
                                          ΔTF = (1,86 (kg/mol)·K)·m                   ( m er molaliteten )

                                          0,666 K = (1,86 (kg/mol)·K)·m

                                          m = (0,666 K) / ((1,86 (kg/mol)·K) = 0,3581 mol/kg
hvoraf
                                          71,56 g/kg = m = 0,358065 mol/kg
dvs
                                          0,3581 mol ≡ 71,56 g

                                          1 mol ≡ (71,56 g) / 0,358065 = 199,852 g
                                     
                                          1 molekyle ≡ 199,852 u

                                        

 massen af et molekyle på empirisk formel:                                        

 sum({3,6,1,1,4}*{12.011,1.0079,79.904,14.007,15.999}) u = 199,987 u

 som  - på nær decimalafrundinger - er i dentiske.

 konklusion:
                      molekylformlen = den empiriske formel C3H6BrNO4


Svar #3
03. september 2011 af Thankss (Slettet)

Mathon hvordan får du 1,86 fra? og hvordan får du 

71,56 g/kg til 0,358 mol/kg.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af mathon

 

                 1,86 (kg/mol)·K   er vands kryoskopiske konstant

 tekstcitat:
                "7,156 g bronopol opløses i 100 g vand"

                 7,156 g pr 100 g vand = 71,56 g pr 1000 g vand = 71,56 g pr kg vand

 

             


Skriv et svar til: Molekyleformel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.