Matematik

Knas med notationen

04. september 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er præsenteret for mængden: Lad A = {x tilhørende Q hvorom der gælder 0<x;x^2>2} Men hvad betyder dette semikolon x;x^2 inde mellem de to ulighedstegn? Det kan vel ikke betyde divisionsstreg? Jeg præsenteres i samme dur også for mængden: A = {x tilhørende Q hvorom der gælder 0<x;2>x^2} som jeg heller ikke forstår.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af rexden1

Umiddelbart vil jeg tro det betyder du afgrænser en punktmængde svarede til de positive x-værdier større end 0, altså til højre for y-aksen og til x=2 hvor 2 ikke er med. <--- Den sidste mængde du angiver....

simikolon angiver egentlig bare at der er flere kriterier for dit x i mængden 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, det er korrekt. Den første mængde A bør skrives

A = {x ∈Q | 0 < x ∧ x2 > 2}

Det anvendte semikolon ; benyttes til at markere, at begge udsagn skal være opfyldt, og normalt markeres det med det logiske symbol ∧ .


Skriv et svar til: Knas med notationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.