Matematik

Integration af en brøk

04. september 2011 af shaana (Slettet) - Niveau: A-niveau

JEg har lidt problemer med at vise:

 

interation af (x^2+4x-5)/(x+2)^2 dx = (x^2+2x+9)/(x+2)

 

jeg har prøvet at integrere vha substitution, men det gik ikk så godt


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af SuneChr

Hvad skal integreres?  Du har skrevet en ligning, hvad skal højresiden?


Svar #2
04. september 2011 af shaana (Slettet)

jeg skal vise at venstreside intigreret giver højreside

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af SuneChr

Benyt, at     x2 + 4x - 5   =  (x + 2)2 - 9       og  lav to integraltegn

# 4   Kvadrér, så vil det ses.


Svar #4
04. september 2011 af shaana (Slettet)

hvor kommer -9 fra?


Svar #5
04. september 2011 af shaana (Slettet)

ok

så forstår jeg godt hvor -9 kommer fra

så integrere jeg begge sider:

1/3x^3 + 2x^2 - 5x + k = 1/3x^3 + 4x + 2x^2 - 9x + k

 

hmm ved ikk om laver det her rigtigt

 

 


Skriv et svar til: Integration af en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.