Fysik

Aktivitet af uran

04. september 2011 af amalieschacht (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen som ved hvordan man beregner aktiviteten af 10 g uran 238 når T 1/2 =4,46 × 109 år

??

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af peter lind

Aktiviteten er |dN/dt| hvor N er antal af kerner. Find hvor mange kerner der er. Brug dernæst at dN/dt = -k*N, hvor k findes af halveringstiden.


Svar #2
04. september 2011 af amalieschacht (Slettet)

tak :)

men hvad er dN/tn ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af peter lind

dN/dt er den afledede af N(t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af mathon

 

aktiviteten er defineret
                                              N = No·e-kt

                                              k = ln(2)/(1,40747·1017 s) = 4,92476·10-18 s-1


                                              A(t) = -dN/dt = - (-k)·Noe-kt = k·N

                                              A(0) = k·No = k·(m/M)·NA = k·(10 g)/(238 g/mol)·(6,02214·1023 mol-1) =
                                                               (4,92476·10-18 s-1)·2,53031·1022 = 1,24612·105 henfald pr sek.

......

T½ = (4,46·109 år)·(365,25 døgn/år)·(24 timer/døgn)·(3600 s/time) = 1,40747·1017 s

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af mathon

 antal henfald pr sek. = Bq


Svar #6
04. september 2011 af amalieschacht (Slettet)

Super mange tak for hjælpen 

:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2011 af svupperVubber (Slettet)

Hvor for du (6,02214·1023 mol-1) fra?


Skriv et svar til: Aktivitet af uran

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.