Matematik

Vektorregning

04. september 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lige begyndt på vektorer i gymnasiet og jeg finder det svært. Jeg håber i kan hjælpe mig.

Opgaven lyder som følger:

Lad vektor a have koordinaterne (3+2t og 4t)

Angiv vektorens længde som funktion af t.

Betyder det, at jeg ikke skal have t med i mit regnestykke, når jeg skal finde vektorens længde. Jeg ved godt, hvordan man finder længden af en vektor, men jeg ved ikke om jeg skal give t en værdi?

Skal jeg det? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af peter lind

Du skal ikke give t en værdi; men blot sætte det ind som det står


Svar #2
04. september 2011 af came (Slettet)

Hvilken værdi skal t have?

Jeg forstår ikke, hvad der menes med, at jeg skal angive vektorens længde, som funktion af t.

Jeg troede, jeg skulle sige:

3 + 2= 5

4

√^52+42

Det kan da ikke være ligemeget, hvilken værdi t har?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af peter lind

Du skal ikke beregne det for et bestemt t. Så får du jo ikke en funktion af t. For den første koordinat skal du bruge (3+2t)2


Svar #4
04. september 2011 af came (Slettet)

Er det så rigtig forstået, at regnestykket skal se, sådan ud:

√(3+2)2+(4-t)2 = 2,23607 * √t2+0,8*t+5

Jeg synes resultatet bliver mærkeligt, når man regner stykket den på den måde. Kan du få et pænere resultat end: 2,23607 * √t2+0,8*t+5

Er du sikker på det er rigtigt?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af peter lind

Du skal blot sætte koordinaterne ind som de ståt så (3+2t)2 + (4t)2. derefter skal du foretage kvadreringen og trække sammen. Hvis du er i tvivl bør du foretage et skridt ad gangen altså 1. kvadrer første parentes. 2. kvadrer anden parentes. 3. læg sammen


Svar #6
04. september 2011 af came (Slettet)

Er det ikke, det jeg har gjort?

Sådan her startede jeg med, at gøre: √(3+2)2+(4-t)2

Jeg forstår ikke, hvad du vil have jeg skal gøre anderledes.

Kan du prøve, at skrive, hvordan du gerne vil have stykket skal se ud i stedet for at forklare det med ord.

Jeg forstår, hvad du siger, men det er forkert ifølge formlen. Jeg kan ikke engang få et resultat, når jeg gør det på din måde.

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2011 af peter lind

Nej. Det er bestemt ikke det du har gjort. Det første led  er (3+2t)2 ikke (3+2)2 det andet led er (4t)2 ikke (4-t)2


Svar #8
04. september 2011 af came (Slettet)

Du har ret, men jeg har lige skrevet det ind i lommeregneren på din måde og den kan ikke regne det ud.

Hvad får du, når du regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2011 af peter lind

På det første led skal du bruge reglen for kvadratet på en 2 leddet størrelse (a+b)2 = a2+b2+2*a*b


Svar #10
04. september 2011 af came (Slettet)

Det er lige præcis, det jeg har gjort.

Jeg kan stadigvæk, ikke få et resultat.

Prøv selv, at indsætte de rigtige tal i din formel. Du vil ikke kunne få et resultat.

Det er derfor, jeg tvivler på, at den formel du har er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2011 af peter lind

Hvad  får du (3+2t)2  når du bruger reglen om kvadratet på en 2 leddet størrelse ? gerne med mellemregninger.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.