Matematik

decimaltal??

04. september 2011 af My14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har et problem med matematikken!
Jeg har nogle opgaver for om decimaltal der lyder sådan her:
1. Skriv brøkerne om til decimaltal:
a: 3/20 omregnet til decimaltal
B: 7/4 omregnet til decimaltal
c: 2/5 omregnet til decimaltal
 Og jeg ved virkelig ikke hvad decimal tal er nogen der har lyst til at hjælpe??
-Nicoline


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af SuneChr

0,1      =  1/10

0,01    =  1/100

0,001  =  1/1000

osv.

Decimalerne er cifrene efter kommaet. Antallet af decimaler er det samme som antallet af nuller i nævneren.

7/4  =  4/4 + 3/4    =  1 + 3/4      3/4 skal forlænges så nævneren bliver 100, så vi skal forlænge med  25

Så står der:    1 + 75/100  = 1 + 0,75  =  1,75


Svar #2
04. september 2011 af My14 (Slettet)

Okay mange tak! Er glad for din hjælp.


Skriv et svar til: decimaltal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.