Matematik

Bevis

04. september 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bevis:
lxl/lyl=lx/yl
Jeg regnede først med at kunne bruge labl = lal*lbl, men det tror jeg ikke. Jeg får i alt fald:
lxl/lyl = lxl * 1/lyl = lxl * l1l/lyl som jeg jo ikke kan komme videre med uden at bruge sætningen, der ønskes bevist. Skal man dele op for x og y positive og negative og så bruge den kommutative lov for multiplikation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man må antage, at y ≠ 0. Tilfældet x = 0 er trivielt opfyldt. For x ≠ 0 og y ≠ 0 kan man derfor lave en fortegnsoversigt med de indgående størrelser

x   y    |x|   |y|   |x/y|
-----------------------
+  +    x     y      x/y
+  -     x    -y    -x/y
-   +   -x     y    -x/y
-   -    -x    -y     x/y

og så overbevise sig om, at |x| / |y| = |x/y| i alle fire tilfælde.


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.