Matematik

Isolere

04. september 2011 af Lonie123 (Slettet)

Hej folkens.

Er der nogle der gerne vil se, om jeg har lavet opgaven rigtigt?

Opgaven ser sådan ud:

Isoler m2 af ligningen:

m1 ' v1 + m2 ' v2 = (m1 + m2) * u

<=> m1 * v1 + m2 * v2 = m1 *u + m2 * u

<=> m1 * v1 + m2 * v2 - m2 * u = m1 * u

<=> m1 * v1 + (v2 - u) * m2 = m1 * u

m2 = m1 * u - (v2 - u) / m1 * v1


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt korrekt. Saml leddene med m2 på venstre side, og de øvrige led på højre side:

m2(v2 - u) = m1u - m1v1 ,

og divider så med (v2 -u)

m2 = m1(u - v1) / (v2 - u)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af AskTheAfghan

m1·v1 + m2·v2           =    (m1 + m2) · u    ⇔

m1·v1 + m2·v2           =    u·m1 + u·m2     ⇔

m1·v1 - u·m1             =    u·m2 - m2·v2     ⇔

m1(v1 - u)                  =    m2 · (u - v2)      ⇔

m1(v1 - u)/(u - v2)     =    m2


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.