Matematik

Brøkregning

04. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Hvordan finder jeg svaret på dette?

2/3 af 1/2

Stykket hedder 2/3 36 og 1/2

Det første er nemt nok, men ved ikke hvad det andet er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af mathon

 

                                      (1/3) af (1/2) = (1/2) : 3 = 1/(2·3) = (1/6)

                                      (2/3) af (1/2) = 2·(1/6) = (2/6) = (1/3)         efter at være forkortet med 2


Svar #2
04. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Og hvad med

 

1/2 * 4 1/2

Har gjort sådan

4 1/2=9/2

1/2*9/2=9/4

9/4=2 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt indtil sidste linie

9/4 = 2 1/4


Svar #4
04. september 2011 af Thomas1997 (Slettet)

Men er den måden, som skal gøres på?

Det virker en smule upraktisk, når det kommer til større stykker


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er den korrekte metode. Man omregner et blandet tal til en uægte brøk, foretager brøkregningerne, og omregner så tilbage til blandet tal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2011 af mathon

"Det virker nemlig en smule upraktisk, når det kommer til større stykker"

 

                      1/2 ·41/2  = 1/2 ·( 4 + 1/2)  =  2 + 1/4  = 2 1/4              uden uægte brøk


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.