Matematik

Forskrift for areal af trekant som funktion af x

04. september 2011 af immergail (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fundet grundlinjen, men hvordan kommer jeg frem til resten?

Se venligst den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: ABC.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Højden i trekant ABC er (√2) - x/(√2) . Tegn diagonalen i det store kvadrat til punkt C.


Svar #2
04. september 2011 af immergail (Slettet)

Og hvordan er du kommet frem til det?

Jeg kan desværre ikke se det, og det irriterer mig helt vildt. Selv når jeg tegner diagonalen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af mathon

 

                            lille trekant   2·store trekant
             A(x) = 1 - (1/2)x2 - 2·((1/2)·1(1-x))  = 1 - (1/2)x2 - (1-x) =  1 - (1/2)x2 - 1 + x  =  - (1/2)x2 + x

             A '(x) = -x + 1 = 1 - x


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Diagonalen i det store kvadrat er √2 , og den del af diagonalen, der ligger ud over højden i trekant ABC, er jo katete i en ligebenet, retvinklet trekant med hypotenusen x, så længden af denne del er x / √2 .

Arealet af trekant ABC er da

A(x) = (1/2)·((√2) - x/√2)·2·x/√2 = (1 - x/2)·x ,

som også vist af mathon i #2.

Mathon's argument er dette, at figuren (kvadratet med sidelængde 1) består af den ukendte trekant ABC, et retvinklet ligebenet trekant med katete x (som har arealet x2/2 ), og to kongruente retvinklede trekanter med kateter 1 og (1-x), hvis samlede areal er 2·(1/2)·1·(1-x) , så

A(x) + x2/2 + (1-x) = 1 ,

hvoraf

A(x) = x - x2/2


Skriv et svar til: Forskrift for areal af trekant som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.