Matematik

Polære Koordinater - hvordan?

05. september 2011 af Rivaldo07 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har en funktion:

      lim              (x3+y3)/(x2+y2)
(x,y)->(0,0)

Jeg skal nu bruge polære koordinater til at finde grænserne - men er der en, der gider give mig et skub? Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal nå fra denne funktion og over til polære koordinater?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af mathon

                       x = r·cos(θ)
                       y = r·sin(θ)

                       x2 + y2 = r2


Svar #2
05. september 2011 af Rivaldo07 (Slettet)

x2+y2 = r2
12+12=2
= 4

Og så er det bare at løse x = r·cos(θ), eller hvordan? Og dernæst y = r·sin(θ)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af mathon

 

                                (x3+y3)/(x2+y2)

                                (r3·cos3(θ) + r3·sin3(θ)) / r2

                                r(cos3(θ) + sin3(θ))

   

                              


Svar #4
05. september 2011 af Rivaldo07 (Slettet)

Kan du måske sætte lidt ord på, for jeg beklager virkelig, men jeg forstår slet ikke denne opgave. 

Jeg vil sætte stor pris på, hvis det evt. kunne blive gennemgået helt igennem - jeg har syv lignende opgaver af denne her stil, men jeg var ikke i skole den dag det blev gennemgået, og jeg synes ikke lærerbogen forklarer det præcist nok. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af mathon

eller

limes       (r·cos(θ)) · cos2(θ)  +  (r·sin(θ)) · sin2(θ)   =   0 · cos2(θ)  +  0· sin2(θ)
(x,y)->(0,0)
 


Skriv et svar til: Polære Koordinater - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.