Fysik

Resistansen - HJÆLP

05. september 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: B-niveau

i denne opgave skal du beregne resistansen i en højspændingsledning. resistansen af en metaltråd med længden l og tværsnitsarealet a udtrykkes ved følgende formel:

R = ρ*l/a

proportionalitetskonstanten ρ kaldes metallets resistivitet (kaldes også den specifikke modstand)

a. beregn resistansen af en 25 km lang højspændingsledning af kobber. ledningens tværsnitsareal er 120 mm^2. benyt, at resistiviteten for kobber er ρkobber = 0,0155 * 10^-6 Ω*m.

Jeg ved ikke helt om jeg skal regne det på denne måde:

0,0155 * 10^-6 * 25000 / 1,2

el

0,0155*10^-6*25000


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2011 af mathon

 

            R = ρ·L/a

            R = (0,0155 Ω·mm2/m) (2,5·104 m) / (120 mm2 3,23 Ω

 

...

            b 10-6 Ωm = b Ω·mm2/m


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af WHiP (Slettet)

Du skal omregne længden til m og tværsnitsarealet skal omregnes til m2

 


Svar #3
05. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

hvorfor 10^4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af peter lind

25km = 25000 m = 2,5*104 m


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2011 af mathon

...eller skrevet

      

            R = ρ·L/a

            R = (1,55·10-8 Ω·m) (2,5·104 m) / (1,20·10-4 m2 3,23 Ω


,


Skriv et svar til: Resistansen - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.