Matematik

Definitionsmængden

06. september 2011 af Dising (Slettet)

Hej,

Er der nogle som kan hjælpe mig med opgaverne?

f(x)=-3+√(21-3x)

Dm(f)=

g(x)=5/(x^2+4)

Dm(g)=

h(x)=1/√(2x-1)

Dm(h)=

i(x)=√(x-2)+√(25-x^2 )

Dm(i)=

j(x)=1/(x^2-x-2)

Dm(j)=


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af Isomorphician

Udtryk under kvadratrod må ikke være negative.

Nævnere må ikke være lig 0.


Svar #2
06. september 2011 af Dising (Slettet)

sry, men forstår det ikke...

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad er det præcist du ikke forstår? Det står ret klart, at udtryk under kvadratrødder ikke må være negative (hvordan bliver de negative??) og at nævnere ikke må være lig 0 (hvad skal du sætte ind istedet for x, for at nævneren bliver 0?).


Skriv et svar til: Definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.