Matematik
integration
hej.
hvordan kan 1\pi ∫ x sin(xk)dx hvor gr;snerne er minus pi og pi, v;re lig med 2(-1)^k+1/k ????
Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
Bestem først en stamfunktion til x·sin(x) :
∫ x·sin(x) dx = -x·cos(x) dx + ∫ cos(x) dx = -x·cos(x) + sin(x) + c .
Dernæst ser vi, at
∫ x·sin(kx) dx = (1/k2)·∫ kx·sin(kx) d(kx) = (1/k2)·(-kx·cos(kx) + sin(kx)) + c .
Endelig fås, idet det antages at k er et helt tal,
(1/π)·-π∫π x·sin(kx) dx = (1/π)·(1/k2)·(-kπ·cos(kπ) + sin(kπ) +k(-π)·cos(-kπ) - sin(-kπ))
= (1/π)·(1/k2)·(-2·kπ·cos(kπ))
= -(2/k)·(-1)k
= (2/k)·(-1)k+1
Svar #2
06. september 2011 af Colloio (Slettet)
hmmm jeg får -2*(k*cos(k*pi)*pi-sin(k*pi))/k^2*pi
men jeg er også kan heller ikke se hvordan du kommer fra
= (1/π)·(1/k2)·(-2·kπ·cos(kπ))
= -(2/k)·(-1)k
Svar #3
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det sidste skridt følger af, at cos(kπ) = (-1)k , hvor k er et helt tal. Og når k er heltallig, er sin(kπ) = 0 .
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
