Matematik

skæringspunkter

06. september 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en funktion som lyder : f(x)= -2x2+4x+10,5

Hvor jeg skal finde skæringspunkterne med x aksen

Jeg er gået i stå ved hvordan jeg skal regne den ud og om der eventuelt er bestemte formler der skal bruges, så håber at nogen vil hjælpe mig. Det vil være dejligt hvis i gad forklare hvordan man gjorde trin for trin


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Anxyous (Slettet)

Sæt funktionen lig 0, så fremkommer en ganske almindelig andengradsligning. Start med at finde diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Punkter på x-aksen udmærker sig ved, at de har y = 0. Løs derfor ligningen f(x) = 0 .


Svar #3
06. september 2011 af thelight

Men kan det passe at jeg får min diskriminnant til at giv -68 ? jeg føler det er lidt forkert resultat

d=42-4*2*10,5

d= - 68

skl jeg tage den nummeriske værdi af - 68 eller betyder det bare at der ikke er nogle rødder ergo kan denne ikke løses ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har en fortegnsfejl i din udregning. d = b2 - 4ac, hvor a i dette tilfælde er negativt.


Svar #5
06. september 2011 af thelight

ok har rettet den nu og d bliver 100

Så har jeg sat den ind i løsningsformlen for en 2.gradsligning

x=(-4±√100)/(-4)

x=-15 v x=3,5 --> skærer i 1,5:0 og i 3,5:0

har jeg så forstået det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du må mene x = -3/2 ∨ x = 7/2 . Du kan ikke bare smide fortegnet væk. Brug parenteser ved angivelse af koordinaterne, og benyt ; som skilletegn mellem x- og y-koordinaterne.


Svar #7
06. september 2011 af thelight

Ok :) mange tak for forklaringerne


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.