Matematik

Fejl i facit?

06. september 2011 af henriette9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og laver noget matematik, og jeg kan simpelthen ikke få det samme resultat som der står i facit. 

Stykket lyder således: 

(abc)-12 * (ab2 * cb)5 * b8

Facit lyder:

a-7b3c-7

Jeg får det til:

a-2b6c-7

 

Hvordan ville I regne det ud? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a-12*b-12*c-12*a5*b10*c5*b5*b8 = a-7*b11*c-7


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

(abc)-12 * (ab2 * cb)5 * b8 = a-12+5 · b-12+2·5+5+8 · c-12+5 = a-7 · b11 · c-7

Er opgaven skrevet korrekt i #0 ?


Svar #3
06. september 2011 af henriette9 (Slettet)

Opgaven er skrevet som den står i bogen. 

 

Men tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som du ser, får vi både i #1 og #2 en faktor b8 for meget sammenlignet med din facitliste.


Skriv et svar til: Fejl i facit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.