Kemi

Opgave-thermodynamik

06. september 2011 af uiouio (Slettet)

Sølvsulfid Ag2S, er et tungtopløseligt salt. Det kendes bl.a. som sorte belægninger på sølvskeer, der har været i kontakt med svovlholdige fødevarer som f.eks. æg. I nedenstående tabel er givet termodynamiske data for henholdsvis Ag2S og de opløste ioner Ag+ og S2-.

?H^?=275 kJ/mol;     ?G^?=280 kJ/mol;     ?S^?=-15 JK^(-1) mol^(-1)

Diskutér fortegnene for ?H^?, ?G^? og ?S^?. Vil ligevægten være forskudt mod højre eller venstre? Er Ag2S let- eller tungtopløseligt.

reaktionen er endoterm

reaktionen er ikke-spontan

reaktionen er ordnet...

hmm.. hvordan kan reaktionen forskydes mod højre, når den ikke er spontan?


Svar #1
06. september 2011 af uiouio (Slettet)

og spr. 2)

3) Vil man forvente, at ligevægten forskydes mod venstre eller højre, når temperaturen øges? Kan der opløses mere Ag2S, når temperaturen øges?
øger temp = forskydning mod højre -->

men kan der opløses mere Ag2S, når vi øger temp?


Skriv et svar til: Opgave-thermodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.