Matematik

Matematiik ;) leet

07. september 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Benzinmåleren af en lastbil viste 1/8 fuld. Der fyldes derefter 45 L. benzin på tanken, og derefter viser måleren 3/4 fuld. Hvor meget rummer tanken? hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Walras

3/4x=1/8x+45 <=> 3x=1/2x+4*45 <=> 5/2x=180 <=> x=72,

dvs 72 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af fortem (Slettet)

Du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

Lad x = den mængde benzin der er i tanken til at starte med og

lad y = den mængde benzin tanken kan rumme.

Så giver din første oplysning at x = 1/8y

og din anden oplysning at x+45 = 3/4y


Skriv et svar til: Matematiik ;) leet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.