Matematik

reducering

07. september 2011 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan man reducere 3y + 9 / 6y ti l y + 3/  2y.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af fortem (Slettet)

Hvis du mener: (3y+9)/6y så er svaret ja.


Svar #2
07. september 2011 af cathi (Slettet)

ja det er det jeg mener :) og tak for dit svar 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Faktisk skal det skrives (3y+9)/(6y) i dette format.


Svar #4
07. september 2011 af cathi (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)


Svar #5
07. september 2011 af cathi (Slettet)

Jeg har lige et andet spørgsmål. kan man reducere (3) / (3y) til y?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, ikke til y . Du skal jo dividere 3 med (3y), så det bliver (1/y) .


Svar #7
07. september 2011 af cathi (Slettet)

Okay :) Men i opgaven står der at man skal reducere udtryk mest muligt. Opg:  (brøker) (1/2y) + (5/3y) - (7/6y) = (3 + 10 - 7) / 6y = (6)/(6y) = (3)/(3y) = (1/y)

Synes du at jeg skal skrive 1/y som det endelige facit.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, for det er jo det endelige resultat, reduceret mest muligt.


Svar #9
07. september 2011 af cathi (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.