Matematik

Find parabelens skærring med x aksen

07. september 2011 af Lgunnik92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har funktionen:

f(x)=2x3--4x2-2x+4

Altså en parabel.

Jeg kender toppunkterne. 

Men hvordan finder jeg de tre skærringer med x aksen?

Er det ikk noget med at sætte det lig med 0. Men hvad gør man så?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Walras

2x3-4x2-2x+4=0 <=> 2·(x+1)(x-1)(x-2)=0 => x+1=0 ∨ x-1=0 ∨ x-2=0 <=>  x=-1 ∨ x=1 ∨ x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af peter lind

Det er ikke en parabel når funktionen er et tredjegrads polynomium.

Skæring med x aksen er karakteriseret ved at y=0 så løs ligningen f(x) = 0. Brug et CAS værktøj til det.


Svar #3
09. september 2011 af Lgunnik92 (Slettet)

jeg har fundet ud af det :) tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Find parabelens skærring med x aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.