Matematik

Hjæælp folkeskole

07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

Hej allesammen jeg har nogle opgaver som jeg simpelthen ikke fatter:

 

i en klasse er der D drenge og P piger. hvad betyder følgende formler

P=3D (at der er 3 gange flere piger end drenge i klassen????)

D=P+1 (at der er en mere pige end drenge klassen?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den sidste er ikke rigtig. Hvad er størst, P, eller P+1 = D ?


Svar #2
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

det er D, så dvs. at der er en mere drenge i klassen end piger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

hvad med hvis der står P=D-2 er det så at der er 2 mere drenge end piger i klassen og hvad når der står

P=D/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, til dit første spm.

Hvis P = D/2, er der halvt så mange piger, som der er drenge, eller dobbelt så mange drenge som piger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan gøre det nemmere for dig selv, hvis du læser formlerne højt:

P=3D     Pigerne er lig med 3 gange drengene
 

D=P+1    Drengene er lig pigerne plus en

 

P=D-2    Pigerne er lig drengene minus 2

 

P=D/2    Pigerne er lig det halve af drengene


Skriv et svar til: Hjæælp folkeskole

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.