Matematik

vektorfunktioner - hjælp - mundtlig!

29. maj 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
Hej!

Min lærer har givet os nogle hint til noget vi skal kunne til eksamen. ved ene vektorfunktioner har hun skrevet:

tangenter (r’(t)=O). v og a.

Er der nogen af Jer, som ved hvad hun mener med det? Jeg skal til eksamen i morgen, så vil Meget gerne vide det! og kan ikke få fat i hende!

Mvh

OrmstrupDk

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det kunne være sted-, hastigheds- og accelerationsvektorer i forbindelse med jævn cirkelbevægelse. Det kunne forklare den runde bolle midt i det hele.

Svar #2
29. maj 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

ja...v og a er hastigheds og acceleration..det ved jeg så... Men tak alligevel.... men det er det (r'(t)=O) jeg virkelig ikke forstår... tror i bare det er stedvektoren??? Det er det måske....

Svar #3
29. maj 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

ja...v og a er hastigheds og acceleration..det ved jeg så... Men tak alligevel.... men det er det (r'(t)=O) jeg virkelig ikke forstår... tror i bare det er stedvektoren??? Det er det måske....

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

r'(t)= 0 kunne tyde på, at du skal differentiere og få 0. Kan det være en ligningsløsning, hvor det går ud på at bestemme t?
Spørg endelig igen.

Svar #5
29. maj 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Nej, det er et o... og a og v er jo acc. og hastigheds..og det er jo egentlig r man differentiere... stedvektoren..tror nok du hare ret

Der står det her på siden:


*stikord*:
Definition af vektorfunk¬tioner i planen. Skæring med koordinatakser. Tangent. Hastighedsvektor. Fart. Accelerations-vektor. Kurveundersøgel¬se. Tegning af banekurve (parameterkurve).

Vektorfunktioner:

*Gode Beviser/Forklaringer*:
Fordele ved vektorfunktioner frem for funktioner.
Differentiabilitet. Lodrette/vandrette tangenter (r’(t)=O). v og a.
Sammensatte bevægelser.
Asymptoter.

Jeg er bare så forvirret lige nu.. skal op i morgen og nu kan jeg mærke det er tæt på..forvirre mig selv hele tiden... pisse irriterende *G*

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det kan nu godt være et nul, lodrette og vandrette tangentvektorer har jo nul som den ene koordinat, og hastighedsvektorerne er netop tangentvektorer.

Skriv et svar til: vektorfunktioner - hjælp - mundtlig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.