Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆÆLP!!!

08. september 2011 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave? for er helt lost!

opgaver lyder sådan:
I forbindelse med op stilling af hegn skal man finde ud af hvor mange brædder man skal bruge. Mellem stolperne er der 104,9 cm.bræddernes bredde er 4,9cm og mellemrummene skal være 1,2cm.
hvis x angiver antallet af brædder så kan man opstille ligning
4,9x + 1,2(x+1)=104,9
FOrklar hvorfor lingingen gælder og løs den
Hvor mange brædder er der plads til?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs ligningen 

4,9·x + 1,2·(x + 1) = 104,9

for at finde antallet af brædder, der er plads til.


Svar #2
08. september 2011 af baaby (Slettet)

hvordan forklar man hvorfor ligningen gælder`?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ligningen gælder, fordi den samlede afstand mellem stolperne er 104,9cm. Stykket mellem stolperne indeholder den samlede bræddelængde 4,9·x samt mellemrummene mellem brædderne, som samlet set er 1,2·(x + 1). Dette samlede mellemstykke skal give 104,9cm. 


Svar #4
08. september 2011 af baaby (Slettet)

tusind tak, men passer det at ligningen løses således.

4,9x + 1,2x + 1,2 = 104,9

4,9 + 1,2 - 1,2 = 104 - 1.2

6,1x=102.8

x=16,8


Svar #5
08. september 2011 af baaby (Slettet)

og det med at finde ud af hvor mange brædder der er plads til, kan jeg ikke få til at funger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4 og #5

Du løser ligningen således:

4,9x + 1,2x + 1,2 = 104,9

6,1x = 104,9 - 1,2

6,1x = 103,7

x = 103,7 / 6,1 = 17

Der er altså plads til 17 brædder.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.