Matematik

Uforkortlige brøker

08. september 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvad bliver 4 * 7/8 ?? og hvirdan regnernman sådan noget ud?? Jeg kan godt finde ud af det, hvis det er 2 brøker.. Skal jeg lave 4 om til et brøk!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du ganger et helt tal med en brøk ved at gange det hele tal ind i tælleren og lade nævneren stå .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2011 af SuneChr

Ethvert helt tal kan omskrives til en brøk, hvor tallet selv er tælleren og nævneren er 1.

4     =     4 / 1


Svar #3
08. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Dkal resultatet så blive 4/1 * 7/8??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja.

4 · 7/828/8 = 7/2


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2011 af SuneChr

# 3  Ja,     (4·7) / (1·8)  =  7 / 2


Svar #6
08. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hvorfor bliver det 7/2???

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Du forkorter brøken 28/8 med 4 i både tæller og nævner .


Skriv et svar til: Uforkortlige brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.