Matematik

reducér

08. september 2011 af nordfyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

T2-K2+(T+K)2-2KT

 

Har fuldstændig glemt, hvordan man griber den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

T^2 - K^2 + (T+K)^2-2KT
Gang parentesen ud

T^2-K^2+T^2+K^2-2KT
Træk de to K^2 fra da de går ud med hinanden

2T^2-2KT
Er så dit resultat. :)

 

Læs #2!


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#0 Tænk på kvadratsætningerne

(T+K)2 = T2+K2+2KT

Samlet får du

T2-K2+T2+K2+2KT-2KT

hvoraf

2T2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#1 er ikke korrekt!

Du kan ikke gangeparenteserne ud, da der er tale om addition.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

Duuh! Min fejl! Fik ikke lige spottet den.

 


Svar #5
08. september 2011 af nordfyn (Slettet)

placebo321:

Kan du prøve at tage den helt igennem. Forstår ikke helt dit svar i #2.

 

tak


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Det er ganske simpelt. Du bruger kvadratsætningen:

Kvadratet på en toleddet størrelse er summen af det første og det andet led i anden plus det dobbelte produkt.

(T+K)2 = (T+K)(T+K)

Gang leddene i den ene parentes med leddene i den anden parentes

T*T+T*K+K*T+K*K =T2+K*T+K*T+K2=T2+K2+2KT

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

T^2-K^2+(T+K)^2-2KT

(T+K)^2 er første kvadratsætninger der siger, at (a+b)^2 = a^2+2ab+b^2 - du har altså: T^2+2TK+K^2 i dit led.

Der står så:

T^2-K^2+(T^2+2TK+K^2)-2KT

Parentesen er blot for at vise hvordan det har udviklet sig, og har ikke nogen relevans.

T^2+T^2+K^2-K^2+2TK-2TK

K^2 - K^2 går ud med hinanden.

2T^2 da T^2+T^2 = 2TK^2
2TK-2TK går ud med hinanden

Altså har to 2T^2 tilbage som er dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#7 er ikke korrekt! Du laver flere fejl. T2+T2 = 2T2 og ikke 2KT2

Min redegørelse skulle være fyldestgørende.


Svar #9
08. september 2011 af nordfyn (Slettet)

Mange tak. Nu er jeg med igen. :)


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.