Kemi

pH-værdi...Hjælp!!!

09. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Volumen af syren /mL       Volumen af basen /mL

0                                                    10

 

X_S beregningseksempel:
Jeg beregner først stofmængderne for
n(CH_3 COOH)=0 L·0,1 M=0 mol
n(NAOH)=0,01 L·0,1 M=0,001 mol
Efter reaktionen har jeg altså en anden stofmængde syre, da jeg antager at al basen reagerer med syre efter følgende reaktion:
CH_3 COOH(aq)+OH(aq)→CH_3 COO^- (aq)+H_2 O (I)



Vha. af formlen forneden, kan vi beregne X_S
X_S=n_S/(n_S+n_B )=n_S/n_B

X_S=0 mol/(0 mol+0,001 mol)=0

 

pH-beregningseksempel:
Vi benytter følgende formel til at beregne pH. pKs-værdien for eddikesyre findes på på s. 120 i Aurum 2.
pH=pK_S+log(1-X_S)/X_S 
pH=4,75+ log(1-0)/0

Min lommeregner kan ikke regne pH-værdien ud. Jeg har målt pH=7,63. Er der nogen, der kan hjælpe mig?

 


Svar #1
09. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2011 af Anxyous (Slettet)

Der er ikke noget at sige til, at din lommeregner ikke hjælper dig, du prøver jo at dividere med 0.


Svar #3
09. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Vil det så sige, at min pH=4,47??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2011 af Anxyous (Slettet)

Hvad er det i det hele taget, du skal?


Svar #5
09. september 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal finde sammenhørende værdier af X_S og pH for blandning af 0,1 M eddikesyre og 0,1 M acetat.

Glas nr.      V_s/mL        V_B/mL        X_S (beregnet)      pH (målt)         pH (beregnet)
1                       0                  10                  0                                7,63                        4,47
2                      1                   9                  0,1                               5,93                          4,012425
4                      3                  7                   0,3                              5,38                          3,95366
5                     4                   6                   0,4                             5,21                          3,915378
6                     5                  5                    0,5                           5,05                               3,86794
7                    6                  4                     0,6                          4,85                               3,806767
8                    7                 3                      0,7                         4,71                                   3,72303
9                    8                2                      0,8                          4,49                                 3,596287
10                 9               1                       0,9                           4,18                                 3,358889
11              10               0                       1                               3,50                                     4,47

Jeg har beregnet X_S og pH således:

X_S beregningseksempel:
Jeg beregner først stofmængderne for
n(CH_3 COOH)=0 L·0,1 M=0 mol
n(NAOH)=0,01 L·0,1 M=0,001 mol


Vha. af formlen forneden, kan vi beregne X_S

X_S=n_S/(n_S+n_B )=n_S/n_B

X_S=0 mol/(0 mol+0,001 mol)=0

pH-beregningseksempel:
Vi benytter følgende formel til at beregne pH. pKs-værdien for eddikesyre findes på på s. 120 i Aurum 2.
pH=pK_S+log(1-X_S)/X_S
pH=4,75+ log(1-0)/0= 4,47

 

Jeg skal konstruere et bjerrumdiagram. Min Bjerrumdiagram ser ikke rigtig ud, den er ikke s-fomr, som den burde være. Kan du hjælpe mig???


Skriv et svar til: pH-værdi...Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.