Matematik

Bestem en ligning for tangent til grafen for f(x) i punktet P

09. september 2011 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på: Bestem en ligning for tangent til grafen for f(x) i punktet P

f(x) = 5x + 1/x, P (2, f(2))

Har prøvet at lave opgaven men kan ikke få det til det rigtige resultatet, så ville høre om en af jer ville hjælpe mig med at regne "f(2) ud i P og finde hældningskoefficienten... Herefter kan jeg godt selv...

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Beregn f(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for f(x):

f(2) = 5·2 + (1/2) = 21/2

Beregn f'(x) og beregn så f'(2) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

f(2) = 5*2 + 1/2 = 21/2

så skal du differentiere f(x)

f '(x) = 5 - 1/x2

så sætter du 2 ind, og får hældningskoefficienten.

 


Svar #3
09. september 2011 af HenrikN (Slettet)

Mange tak jeg prøver, ellers skriver jeg igen


Svar #4
09. september 2011 af HenrikN (Slettet)

Det overså jeg lige, men har lavet opgaven nu. Tak for hjælpen begge to.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår da helt klart af indlægget i #2.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangent til grafen for f(x) i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.