Matematik

hjælp, mat!!!!!

10. september 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, :D

Hvad er løsning til denne opg; ps, ønsker også mellemregningerne, tak ;)

 

 

(x − 3)*(x + 2)*(x − 1)^2*x

 

Hilsen

André
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af peter lind

Brug 0 reglen. Jeg har ikke i sinde at regne opgaven for dig. Du må selv gøre et stykke arbejde.


Svar #2
10. september 2011 af mogens91 (Slettet)

Du kan ligeså godt lade være med at svare, hvis du ikke er i stand til at svare præcist på mit spg!!!!!!!

Jeg har brugt en hel time på denne opg, jeg har skrevet det ned på papir, brugt Maple og Wolfram Alpha, men da jeg ikke fik det rigtige resultat, er jeg blevet lidt utålmodig.


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Den er lang, men lad os prøve. Jeg går ud fra at du skal reducere udtrykket, da du ikke har opskrevet en decideret ligning. Reduktionen bliver

(x − 3)·(x + 2)·(x − 1)2·x

(x2 + 2x - 3x - 6)·(x3 + x - 2x2)

x5 + x3 - 2x4 + 2x4 + 2x2 - 4x3 - 3x4 - 3x2 + 6x3 - 6x3 - 6x + 12x2

x5 - 3x4 - 3x3 + 11x2 - 6x

Prøv at regne efter på lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2011 af peter lind

#3 Det er en uhensigtmæssig metode. Brug 0 reglen altså at hvis er produkt er 0 så er mindst en af faktorene 0. Det giver 4 forskellige simple førstegradsligninger at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ja, det kan jeg godt se nu, hvis vi har at gøre med en ligning, som skal løses.

Så finder vi derimod, at ligningen

(x − 3)·(x + 2)·(x − 1)2·x = 0

har løsningerne

x = 3   ∨   x = -2   ∨   x = 1   ∨   x = 0 .


Skriv et svar til: hjælp, mat!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.