Kemi

hjælp mængdeberegning og concentration

10. september 2011 af eagle_chopper (Slettet)

Hej alle garvede mennesker, jeg er igang med at repitere noget kemi for mig selv og desværre må jeg se mig slået af mængdeberegning i øjeblikket og derfor ønsker jeg hjælp til følgende opgaver:

Opgave 7: 20,0 mL 0,2 M CaCl2 fortyndes med vand til 100,0 mL. Beregn [CaCl2], [Ca2+] og [Cl-].

Opgave 8: Af en koncentreret saltsyre (12 M) skal der fremstilles 3,0 L 0,60 M HCl-opløsning. Hvor stort et volumen koncentreret saltsyre skal man anvende? Opskriv alle beregninger med enheder.

Opgave 9: Af en 2,0 M NaOH opløsning skal der fremstille 0,5 L 0,1 M NaOH opløsning. Hvor stort et volumen 2,0 M NaOH skal man anvende? Opskriv alle beregninger med enheder.

Opgave 10: Fra en 2,5 M HCl opløsning overføres 5 mL til en 50 mL målekolbe. Der fyldes vand i målekolben til mærket. Hvad er koncentration af HCl i målekolben? Opskriv alle beregninger med enheder.

som sagt ønsker jeg hjælp, og derfor stilles der ikka krav til eksakte løsninger eller løsninger til alle, men mere at metoden til de enkelte opgave beskrives

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af mathon

a)
      fortyndingsfaktoren er (1/5) = 0,2


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2011 af mathon

Opgave 8:

                                   antal mol                 =            antal mol

                                 V·(12 mol/L)              =        (3,0 L)·(0,60 mol/L)


Skriv et svar til: hjælp mængdeberegning og concentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.