Matematik

En liter koster?

10. september 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis 0,3 liter koster 2,40 kr., så koster 1 liter: _______ kr. 

Jeg tror jeg skal bruge en ligning, men hvordan skal ligningen se ud, for at man kan finde svaret?

Men hvis jeg ikke skal bruge en ligning, hvordan regner jeg det så ud, med mellemregninger? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af WHiP (Slettet)

0,3L koster 2,4

0,9L koster 2,4*3

0,1L svarer til hvor mange kr?


Svar #2
10. september 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Jeg forstod det desværre ikke helt.. :( hvordan skal jeg gøredet skal jeg skrive: 0,1L koster 0,8, fordi 2,4:8


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2011 af WHiP (Slettet)

0,3/3=0,1

2,4/3=0,8


Svar #4
10. september 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Hvis det er svaret, hvordan kan det så være at 0,3 liter koster 2,40 kr. og 1 liter koster 0,8 kr.??


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2011 af WHiP (Slettet)

0,3 er mindre end 1 liter.

Du kan jo lægge 0,3 liter til 3 gange så får du:

0,3L*3=0,9L,   Dette koster så 2,4kr*3=7,2kr

Herefter mangler du så 0,1L

0,3L/3=0,1L,    Dette koster så 2,4kr/3=0,8kr

Endeligt får du:

2,4+2,4+2,4+0,8=8kr


Svar #6
10. september 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Nårh.. Tusind tak nu forstår jeg det hele! :) 


Skriv et svar til: En liter koster?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.