Matematik

Tangentens stigningstal

10. september 2011 af demirel (Slettet) - Niveau: B-niveau

grafen for funktionen f(x)=-½x^2+x+3 har en tangent i punktet (2,3)

a) giv x=2 tilvæksten DeltaX og beregn hældningen Deltay/DeltaX for den tilsvarende sekant.

 

Jeg forstår ikke spørgsmålet? kan i forklare det, og evt hjælpe med svaret.


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. september 2011 af mette48 (Slettet)

find f(2) samt f(2+Δx)

beregn

(f(2+Δx)-f(2)) / (2+Δx)-2


Svar #2
10. september 2011 af demirel (Slettet)

hvad skete der med DeltaY?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Δy = Δf = f(2+Δx) - f(2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2011 af erayd (Slettet)

Jeg forstår det ikke ... skal til at regne det ud, men sidder fast.. hjælp? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, du skal benytte forskriften for f(x) til at beregne Δy/Δx .


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2011 af erayd (Slettet)

jeg prøver, men kan ikke finde ud af det .. :-)


Skriv et svar til: Tangentens stigningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.