Fysik

Hastighed og stedfunktion

11. september 2011 af mordiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave formulering:

I de første to minutter efter starten bevirker løfteraketterne og de tre hovedmotorer,
at rumfærgen med tank og løfteraketter ud over tyngdekraften er
påvirket af en opadrettet konstant kraft af størrelsen Fraket = 41,1 MN.
I startøjeblikket har systemet bestående af rumfærge, brændstoftank og
faststofraketter massen m0 = 2040 t.

Her er mit spørgssmål:

Hvordan skal jeg vise at størrelsen af rumfærgens acceleration er 10,3 m/s2 lige efter starten?

og lige ledes hvor langt den er kommet op efter 30s nu acc er konstant?

Jeg har siddet lidt og fiflet med sted funktionen, men kan simpelthen ikke få det til at gå op på nogen måde

Hilsen Morten w. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af mathon

 

           Fresstart = (41,1·106 N) - (2040·103 kg)·(9,82 m/s2) = 2,10944·107 N

           astart = Fres/m = (2,10944·107 N) / (2040·103 kg) ≈ 10,3 m/s2


Svar #2
11. september 2011 af mordiie (Slettet)

Hvar du mulighed for at sætte lidt forklaring?

Hvorfor trækker du : (41,1·106 N) - (2040·103 kg) fra hinanden? Står der ikke i ligningen de skal ligges sammen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af mathon

 

      tyngdekraften = (2040·103 kg)·(9,82 m/s2)


Skriv et svar til: Hastighed og stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.