Matematik

retvinklet trekant

11. september 2011 af stxy (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

har en opgave i en matematik aflevering jeg ikke helt ved hvordan skal løses

På figuren ses en retvinklet trekant ABC, hvori  A=60 grader og |AB|=15 .
Endvidere er DE parallel med AB, og |DE|=10  .
(a) Beregn  |AD| og |BE| .
Punkterne P og Q er midtpunkter af henholdsvis DE og AB.
(b) Beregn |EQ| .

Vedhæftet fil: Matematikaflevering 2y.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af peter lind

Der er dele af filen jeg ikke kan læse. Kan du ikke levere den enten i doc eller også i pdf format


Svar #2
11. september 2011 af stxy (Slettet)

jo


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af AskTheAfghan

Det er også en ensvinklede trekant(er).

sin(A) = |CE|/|DE|

sin(A) = |CB|/|AB|

#1 Vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:ScreenshotOpg4.png

Svar #4
11. september 2011 af stxy (Slettet)

har lavet en ny tråd


Svar #5
11. september 2011 af stxy (Slettet)

så jeg skal sige sin 60*15?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2011 af AskTheAfghan

#5

sin(A) = |CB|/|AB|   ⇔  |CB| = sin(A)·|AB| = sin(60)·15


Svar #7
11. september 2011 af stxy (Slettet)

det giver -4.57. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2011 af AskTheAfghan

#7

Vinklensenhed skal ikke være Radian, men Degree. |CB| = 12.99


Svar #9
11. september 2011 af stxy (Slettet)

ved du hvordan man laver det om i TI?


Svar #11
11. september 2011 af stxy (Slettet)

efter at have fundet CB, så skal jeg vel finde |CE| og |DE|, men hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af AskTheAfghan

Tjek #3 og har du læst din opgave grundigt?


Svar #13
11. september 2011 af stxy (Slettet)

for at finde AD skal jeg vel finde AC

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2011 af AskTheAfghan

Anvend Pythagoras' læresætning.


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.