Matematik

Partielle afledede

11. september 2011 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder lige og laver nogle træningsopgaver og ville sætte præcis på lidt hjælp,, hvis nogle kunne kontrollere facit samt  fortælle mig hvad jeg har gjort forkert, hvis det er tilfældet..

 

Find 1. ordens afledede af f(x1,x2) = 3x1^(½)x2^(½)

Jeg finder at

f differentieret mht x1 = 1,5x1*x2^(½)

og mht x2 = 3x1^(½)(½)x2^(-½)

Meget usikker på det er rigtigt

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

f(x1,x2) = 3(x1)1/2·(x2)1/2

Funktionen er symmetrisk i x1 og x2 .

Holdes x2 fast er funktionen

f(x1,*) = 3·k·x11/2 , hvor k = x21/2 , så

∂f/∂x1 = 3·x21/2·(1/2)x1-1/2 = (3/2)·x1-1/2·x21/2

Tilsvarende

∂f/∂x2 = (3/2)·x11/2·x2-1/2


Svar #2
11. september 2011 af abekattencph91 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
11. september 2011 af abekattencph91 (Slettet)

Er den partielle aflede til f(x1,x2)=4ln(x1x2) 

lige med

4/x1*x2 or?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen er

f(x1,x2) = 4·ln(x1·x2) = 4ln(x1) + 4ln(x2)

Som funktion i een af de to variable har den da formen 4·ln(x) + k .

Man finder derfor

∂f/∂x1 = 4/(x1x2) · x2 = 4/x1


Skriv et svar til: Partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.