Matematik

ligningssystemer?

11. september 2011 af vestergaad (Slettet) - Niveau: C-niveau

der er to ligninger som jeg slet ikke kan finde ud af at lave.

det ville være skønt hvis der var en der ville lave dem, og så stille dem op, og give en lille slags forklaring på det, sådan jeg kunne forstå dem.

7x+5y=10 Λ14x+10y = 20

x+y=4 Λ 2y = 4-x

det er også okay hvis i kun laver en af dem :)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

a) 7x+5y=10                     gang ligningen igennem med 2            (2a)

b)14x+10y = 20

Træk den nye ligning fra b

Da alle led derved forsvinder findes der ikke en løsning til ligningssystemet, men en serie værdier for x og y der parvis opfylder ligningerne

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I det første sæt er Lign 2 fremkommet af Lign 1 ved multiplikation med 2 . De to ligninger reduceres derfor til den ene ligning 7x + 5y = 10 , der er ligningen for en ret linie.

I det andet sæt får man

y = 4-x og 2y = 4-x, så y = 2y, hvoraf y = 0 . Indsæt i den første ligning, til x = 4 - y = 4 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

a)x+y=4                isoler y ved at trække x fra på begge sider

y=4-x                     4-x indsættes i stedet for y i b

b)2y = 4-x

2(4-x)=4-x

8-2x=x-4               +2x+4 på begge sider

8+4=x+2x

x=4 indsættes i y=4-x

 


Skriv et svar til: ligningssystemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.