Matematik

Grafregner ti-89

11. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg anvendte solve til at isolere x og jeg fik: x= 10778,44311377*@n2-5311.2

Jeg er ikke sikker på hvad symbolet som kommer frem på min grafregner er men den ligner en @ og jeg tror at det er på grund af den at jeg ikke kan få et præcist resultat for x. 

Hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af mathon

 

 x = 10778,44311377*@n2 - 5311.2  =  -5311.2 + p ·10778,44311377       p ∈ Z

 


Svar #2
11. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#1: Så det er @? Kan du forklare hvad du har gjort? :) og kan man ikke få et mere præcist resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af mathon

 

   ...situationen forekommer ofte ved løsning af trigonometriske ligninger, da trigonometriske
      funktioner jo er periodiske...


Svar #4
14. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvad gør jeg for at undgå af få sådan et resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af mathon

        du skal jo netop ikke undgå at få et sådant resultat
men
        lære at tolke det

f.eks. i tilfældet
                                  sin(x) = 0,7

når du "solver"
fås
                                  solve(sin(x) = 0.7,x)
hvor displayet viser
                                  x = 2·@n1·π + 2,3662   v   x = 2·@n1·π + 0,77540    med 5 bet. cifre

hvor
          @n1 betyder en helværdi
og altså kan skrives

  
                                 x = 2·@n1·π + 0,77540   v   x = 2·@n1·π + 2,3662    med 5 bet. cifre
eller
                                 x = @n1·2π + 0,77540   v   x = @n1·2π + 2,3662    med 5 bet. cifre
eller                 
                                 x = 0,77540 + p·2π     v      x = 2,3662 + p·2π    p ∈ Z

som du kender fra
løsning af elementære trigonometriske ligninger

 

 

 


Skriv et svar til: Grafregner ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.