Kemi

Stofmængdeberegning?

12. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Løfteraketterne på rumfærgerne anvender en blanding af aluminium og ammoniumperchlorat som
brændsel. En mulig reaktionsligning er følgende:

3 Al(s) + 3 NH4ClO4(s) → Al2O3(s) + AlCl3(s) + 3NO(g) + 6 H2O(g)

 

Hvor mange g ammoniumperchlorat skal bruges i brændselsblandingen for hvert kg aluminium?

 

Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2011 af Phienix (Slettet)

n = m/M

n = stofmængde
m = vægt
M = molar masse (enhed: g/mol)

Du får givet at 1 kg aluminium skal brændes. Så du ved at m = 1000 g for Al. Så skal du finde den molare masse for Al, så du kan beregne dens stofmængde.

Af reaktionsligningen kan du se at de reagerer 1:1 (eller 3:3 om du vil), så n er ens for de to. Nu har du n for ammoniumperchloratet, så skal du bare beregne den molare masse for det, og så kan du beregne vægten

m = n*M

hvilket du bliver bedt om at finde


Svar #2
12. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Lene5330 (Slettet)

kan det passe at massen giver 1000 g? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2016 af flbjorch (Slettet)

70% ammoniun/kaliumperclorat+30%aluminium=100%

Skåret ud i pap 700.gr kaliumperklorat + 300. gr aluminium =1.Kg..

Men det er en Stinkende farlig blanding, brug op til 10 gr af gangen !!!!!!!!

Pas på fingrene og brug altid en lang sikkerhedslunte !!


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.