Matematik

bestem t så vektorene a og b er ortogonale

12. september 2011 af EmilG (Slettet)

bestem t så vektorene a og b er ortogonale

a=(t^2,1,3) b=(2,t,1)

 

Hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Når de to vektorer a og b er ortogonale, vil skalarproduktet a • b = 0 .


Svar #2
12. september 2011 af EmilG (Slettet)

det er jeg godt klar over, men prøv du engang at tage skalarproduktet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv nu selv først. Du skal lære at bruge formlerne fra bogen.

ab = (a1,a2,a3) • (b1,b2,b3) = a1b1 + a2b2 + a3b3


Svar #4
12. september 2011 af EmilG (Slettet)

Jeg kan sagtens finde ud af at prikke, har sågar også forsøgt, men det bliver ikke korrekt grundet t og t^2

jeg spørger jo ikke hvis svaret stod i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2011 af AskTheAfghan

#4

a= [t2, 1, 3]      b=[2, t, 1]      ..  lad a1 = t2  , a2 = 1 , a3 = 3   ..   b1 = 2 , b2 = t, b3 = 1..

Indsæt disse kendte værdier ind i formlen, #1 og #3 - for at bestemme t.

a • b = a1b1 + a2b2 + a3b3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet er en 2.-gradsligning i t, som du så skal løse.


Skriv et svar til: bestem t så vektorene a og b er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.